Destine actuale

Starea ruinei bisericii medievale româneşti din localitatea Nălaţivad, aparţinătoare pe linie administrativă de oraşul Haţeg, jud. Hunedoara


Ruina bisericii a fost cercetată arheologic în anul 1989 de un colectiv coordonat de către A. A. Rusu, în care am fost şi eu implicat. Vă ataşez, un număr de şapte fotografii, din care se poate vedea starea în care se afla astăzi rămăşiţele acestei biserici. Deşi cazul este cunoscut la nivelul administraţiei oraşului Haţeg, până în prezent nimeni nu a catadicsit să impună nişte minime măsuri de protecţie a ruinei. În urma cu câţiva ani interiorul bisericii a fost eliberat de gunoaiele depozitate acolo, însă acum, alte gunoaie şi vegetaţia crescută aiurea, sufocă zidăria păstrată. Dacă credeţi că subiectul prezintă un oarecare interes, vă rog să postaţi aceste imagini care spun totul despre soarta acestui vechi monument românesc. Poate cineva o să facă ceva.
Personal, am să iau legătura cu primarul oraşului, pentru a vedea ce se poate face pentru a opri degradarea continua a ruinei şi a stopa dezinteresul şi neglijenţa localnicilor.

Gheorghe Petrov

Nalati-01 Nalati-02 Nalati-03 Nalati-04 Nalati-05 Nalati-06 Nalati-07Lightbox Modal by VisualLightBox.com v3.1